Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

Kuşlar
kuzgun
Email :2342

Kuzgun, uçan kuşlar familyasında bulunan ve omnivor olan kuşlar arasında yer almaktadır. Kuzgunun Latince’deki adı Corvus Corax’tır. Bu hayvanlar, besin konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadır. Göç eden kuşlar arasında yer almadıkları gibi, bazı küçük kuşları avlayarak da beslenebilirler. Ayrıca oldukça zeki hayvanlar olarak da bilinmektedir.

Kuzgun Özellikleri

Kuzgun vahşi bir kuştur. Onun habitatı vahşi doğasıdır. Bu kuş, nadiren kasaba ve köylerde de görülebilir. Kalabalık bölgelere kuzgunlar sadece yiyecek aramak için gelir. Kuyrukların uzunluğu göz önüne alındığında yetişkin bireyler 30 cm uzunluğa erişebilmektedir. Kuzgunlar harika bir koku ve mükemmel görüş hissine sahiptir. Uçuş yüksekliğinde, onlar için uygun olan yiyecekleri fark etmeleri ve kokusunu hissetmeleri hiç de zor değildir. Yiyeceklerde kuzgunlar hiç seçici değiller, omnivordurlar. Onlar insanlar tarafından hazırlanmış olan gıdaları, meyveleri, sebzeleri, ölü hayvan etini, leşleri yiyebilirler.

Beyaz kuzgunların sadece griden çok farklı olduğu düşünülmektedir çünkü beyaz bir rengi vardır. Bu sebepten ötürü insanlara göre diğer kuzgunlar gibi değildir. Kısmen bu, gerçek bir popüler ifadedir. Çünkü beyaz kuzgunlar gerçekten çok azdır. Yüz gri kuzgun içerisinde sadece bir tane beyaz vardır. Beyaz renk, kuzgunlar için çekinik genin ifadesidir. Fakat bu, onun derin olağanüstülüğü ile ilgili değildir. Çünkü beyaz kuzgundan siyah kanatlı gri kuzgunun sadece renkte farklılığı vardır ve daha fazlası değildir. Vücudun yapısı ve özellikleri kesinlikle aynıdır, çünkü bir ve aynı tür kuşlardır. Ama siyah kuzgun, en çok rastlanılan kuzgun türü olarak bilinmektedir. Beyaz kuzgun dâhil her türlü kuzgun ile eşit olamaz. Görünüşte, siyah kuzgun, her tür kuzgundan çok daha büyüktür.

Kuzgunlar çok kötü ve temkinli bir karaktere sahipler, oldukça skandal kuşlar ve doğal olarak mülk sahipleri olarak bilinmektedir. Gıdalar için savaşabilirler.

Kışın, göç etmeyen çoğu alaycı kuş, sonbaharda yapılan stokların kullanımına ve meraya ihtiyaç duyar. Yani, belirli bir yerde bulunabilecek her şey onlar için bir besin kaynağıdır. Bu, hem ağaçların tomurcuklarını hem de kalan meyveleri, tarımsal atıkları ve diğer medeniyet ürünlerini içerir.

Kuzgun Türleri

Kuzgun türleri arasında Bayağı Kuzgun, Kısa Kuyruklu Kuzgun, Çöl Kuzgunu, Orman Kuzgunu bulunmaktadır. Türlerin sahip olduğu özelliklerin büyük bir çoğunluğu aynıdır. Yalnızca bulundukları habitatlara göre evrimleri farklılık gösterir.

Kuzgunlarda Avlanma ve Beslenme

Kuzgunlarda beslenme alışkanlıkları oldukça geniştir. Onlar için her türlü yiyecek, besin kaynağıdır. Bir hayvanın leşi ya da ekin tarlası da buna dâhil edilebilir. Kuzgunlar omnivor olarak bilinmektedir. Yani hem et hem de ot tüketicileridir. Ekinler, meyveler, sebzeler, böcekler ya da ölmüş hayvanların leşleri onlar için besin kaynağıdır. Bunun yüzünden hastalık taşıyıcıları olarak da bilinmektedirler.

Kuzgunlarda Üreme ve Çiftleşme

Kuzgunlarda üreme genellikle sonbaharda görülür. Dişi kuzgun en fazla 5 yumurta bırakabilir. Yaşadıkları habitatta tehdit çok olduğundan sürü halinde yaşamayı tercih ederler. Bu yüzden yavrular için çok fazla tehdit unsuru yoktur. Yumurtaların kuluçka süresi ortalama 15 gündür. 15 günün sonunda yavrular doğar ve anneleri tarafından beslenir. Yavrular doğduktan 30 gün sonra da tüylenme görülür.

Kuzgun Ömrü

Kuzgunlar ömrü oldukça uzundur. Günümüzde bile 150 yaşını doldurmuş olan kuzgunlar bulunmaktadır. Oldukça uzun ömürlü olan bu hayvanların sırrı ise halen çözülememiştir.

Kuzgunlar Hakkında İlginç Bilgiler

Kuzgunlar hakkında ilginç bilgiler arasında uzun ömürleri ve hastalık taşıyıcı özellikleri bulunmaktadır. Hastalıklı olsun ya da olmasın her şeyi tükettiklerinden; veba, tifo, kolera gibi hastalıkların taşıyıcısı olabilirler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tavsiye Edilen Yazılar