Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

Kuşlar

Kanarya Türleri ve Özellikleri – Kanaryalar Hakkında Bilgiler

kanarya
Email :1246

Kanarya latincesi Serinus Canaria olarak adlandırılır. Kanarya tarihçesi, 15. yüzyıla kadar uzanır. İspanyol denizcilerin keşfettiği bir kuştur. İspinozgiller familyası içerisinde değerlendiriliyor olmasıyla beraber güzel sesiyle bilinen kanarya, tüm dünya çapında üne sahiptir. Sarının neredeyse doğanın her renk tonunu barındıran görünümleriyle zarif canlılar olarak bilinirler. Kanarya, sıklıkla sembol olarak kullanılır. Ötücü kuşlar arasında değerlendiriliyor olmalarıyla beraber erkekler, dişilere göre daha ötücüdür. “Kanarya nedir?” sorusunun genel olarak cevabı bu şekilde verildiği gibi aynı zamanda diğer özel yanlarının bilinmesi de kanaryaların sahip olduğu farkın öğrenilebilmesinde doğrudan etkiye sahiptir.

Kanarya ve Özellikleri

Pek çok kuş türünden farklı olacak şekilde kanarya özellikleri tamamen ayırt edicidir.

Fazlasıyla aktif kuş türleri arasında yer alıyor olmalarıyla beraber hem doğada hem de kafes içerisinde bu özelliklerini sergilerler. Hareket etmeyi seven yapılarıyla beraber bulundukları bölge içerisinde sürekli olarak gezme eğilimi gösterirler. Temiz hava ve gün ışığı kanaryalar için yüksek derecede öneme sahiptir. Diğer canlılarla temas halinde bulunmaktan hoşlanmayan bir kuş türü olarak da bilinir.

Tüm dünya genelinde kafes kuşu olarak bilinen ve güzel ötücü sesleriyle diğer kuşlara göre oldukça yüksek derecede fark yaratan özellikte olan kanaryalar, her zaman oldukça aktif oldukları gibi ötme eğilimi de gösterirler. Kanarya evde bakmak için en uygun kuş türleri arasında sınıflandırılıyor olmalarıyla beraber, aynı zamanda bakımları oldukça kolaydır. Ancak yabani kanaryalar evcil kanaryalara göre çok daha güçlü ve güzel ötme özelliğine sahip olurlar.

Boyutları serçe kadar olmalarıyla beraber ortalama boyları 15-20 cm aralığındadır.

Kanarya Türleri

Kanarya türleri, ötüşlerde farklılık görülebilmesine neden olan en önemli detaylar arasında listenin baş sırasında bulunur. Her kanaryanın kendisine özgün bir ötüşü bulunduğu gibi aynı zamanda dış görünüm açısından da sarının farklı tonların içeren ve renk detaylarını barındıran kanaryalar bulunur.

Kanarya türleri aşağıdaki şekilde sıralanır:

  • Roller
  • Norwich
  • Lizard
  • Border
  • Malinous
  • Cerest
  • Gloster
  • Yorkshire

Kanaryalarda Avlanma ve Beslenme

Kanaryalarda beslenme temelini su oluşturur. Susuz uzun süre yaşayamayan kanaryalar hem evcil hem de yabani olmaları durumunda yeterli seviyede suya ulaşabilmelidirler. Kanarya etçil beslenebildiği gibi otçul da beslenebilir. Genellikle kanaryalarda beslenme tırtıl ve böceklerden oluşmakla beraber; elma, marul, şalgam tohumu, brokoli gibi meyve sebzelere de ilgilidirler.

Kanaryalarda Üreme ve Çiftleşme

Kanaryalarda üreme için erkek ve dişi kanaryanın hazır olması gerekir. Üreme dönemleri genel olarak yıl içerisinde Mart – Nisan aylarında olur. Eşleşmeye hazır olmaları durumunda, erkek kanarya dişi kanaryaya kur yapmak için güçlü tonla öter. Dişi kanarya hazır olduğunu belirten işaretleri yapmasının ardından kanaryalarda çiftleşme gerçekleşir. Çiftleşmenin ardından dişi kanarya tek seferde 3-7 yumurta yapabilme özelliğine sahiptir. Yumurtlamanın ardından, yumurtalara dişi kanarya bakarken erkek kanarya beslenmeyi sağlar. Kanaryalar çift olarak yaşamayı tercih ederler.

Kanarya Ömrü

Kafeste yaşayan kanaryalara iyi bakıldığı durumda ömrü 14 yıla kadar uzayabilir. Doğada yaşayan kanarya ömrü türe göre 9-12 yıl aralığındadır.

Kanaryalar Hakkında İlginç Bilgiler

Güzel görünüme ve güzel sese sahip olan kanaryalar hakkında ilginç bilgiler oldukça şaşırtıcı olabilir.

  • Kanaryalar en kolay bakılan kuş türleri arasında ilk sıralarda yer alır.
  • Kanaryalar hassas canlılardır.
  • İnsanlara karşı herhangi bir negatif bakışları bulunmuyor olsalar da ele gelmeyi fazla sevmezler.
  • Uyumlu özelliğe sahiptirler.
  • Doğada genel olarak geniş yapraklı ve verimli bölgelerde bulunmayı tercih eden özelliğe sahiptirler.
  • Boyutları en fazla serçe kadardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tavsiye Edilen Yazılar